Hoe vaak moet ik een Massage nemen?

A massage a day….

Ken je dat? heb je eindelijk een masseur gevonden waar je een prettige klik mee hebt, de prijs is goed, je lichaam schreeuwt na de massage dit moeten we vaker doen, alles klopt. Dan komt de onvermijdelijke vraag, hoe vaak is eigenlijk wijsheid. Als je het je lichaam vraagt kan deze weleens aangeven dat het elke dag wenselijk is. Als iemand het me vraagt antwoord ik altijd om tussen de vier en acht weken jezelf een keer te laten masseren. Maar ik heb cliënten die komen wekelijks en er zijn er die komen jaarlijks. Hieronder de 4 vragen die je jezelf moet stellen om tot een juist antwoord te komen.

massagetijd1

1. Waarom wil ik met regelmaat een massage?

Je kan veel redenen hebben om een massage te nemen. Denk aan een topsporter of een rugpatiënt, de redenen spreken voor zich. De praktijk voor de gemiddelde mens is dat ons lichaam ons signalen geeft als ze iets nodig heeft. Wanneer we niet luisteren veranderen die signalen vrij snel in pijn. En in het stadium van pijnsignalen nemen veel mensen de beslissing om een of twee keer een massage te nemen. Waarom wil je dan preventief een massage nemen? Als je een goede massage hebt gekregen is er een stukje verbinding gelegd tussen lichaam en geest. Dat gaat nooit meer weg. Als je met regelmaat een massage ontvangt is je aandacht beter verdeeld over je lichaam (balans) en ben je in staat om signalen van je lichaam eerder te interpreteren. Dan mag je vervolgens zelf beslissen of je ernaar wilt luisteren.

massagetijd5

2. Welk budget is redelijk om hier aan te besteden?

Iedereen heeft een eigen budget, die keuze maakt ieder voor zichzelf. Wel wil ik hier de vergelijking maken met bijvoorbeeld het budget de gemiddelde mens voor hun auto besteed. Als de garage doorbelt dat er een reparatie van E 400,- nodig is dan moet dat voor de meeste mensen zonder nadenken gebeuren. En als je een niet al te recente auto in je bezit hebt dan is dat wel het jaarlijkse budget. Maar als mensen een besluit moeten nemen voor hun eigen lichaam en welzijn wordt massage soms in de categorie luxe geplaatst. Als je een keer per zes weken een massage neemt komt dat neer op acht keer per jaar. Veel massagepraktijken werken met prijzen die voordeliger zijn als je meerdere massages afneemt, vraag ernaar.

3. Wat is het effect op mijn leven?

Dat moet je eigenlijk eens iemand vragen in je omgeving die daadwerkelijk met regelmaat een massage neemt of laat google er eens op los. Veel van mijn cliënten die een dicht geplande week hebben zweren bij regelmatig een massage. En de redenen zijn rust en reflectie. Na de massage treedt er rust op in je hoofd, je bent in staat om los te laten, het is stil. Reflecteren doe je niet met je hoofd maar met je lichaam. Hoe was mijn week, hoe is het nu met me, hoe ga ik de nieuwe week in, wat wil ik deze week bereiken, dat zijn vragen die je naar binnen richt in stilte en tijdens een massage. Het effect van efficiënte stilstand is efficiënte actie, dat is een wetmatigheid gelijk aan zwaartekracht.

massagetijd4

4. Door wie laat ik me masseren?

Heel simpel. Bij diegene bij wie je je op je gemak voelt en waar je een klik mee hebt. Meer is daar niet over te zeggen. Wel kun je een keuze maken bij de verschillende soorten masseurs die er zijn en hun intenties.

 

 

No comments yet.

Geef een reactie