Hoe kies ik de juiste massage?

Ben je ook weleens op zoek naar een masseur? Hoe kies je dan de juiste masseur. Ga je voor technieken en reputatie van massage?. Bijvoorbeeld Drukpunt Massage of Sportmassage. Voor mij is het culturele aspect en de intentie belangrijk. Dat gaat over de motivatie en het respect van de masseur voor zijn vak. De intentie van een masseur gaat over zijn eigen visie en ontwikkeling. Wat wil de masseur bereiken, het is niet zo dat een intentie beter is dan de andere. Belangrijk is dat je voor jezelf uit maakt wat je nodig hebt voor dit moment en of dat aansluit bij de intentie van de Masseur.

De intentie van de Sportmasseur

blog1

Om spieren voor te bereiden voor en na het sporten, of blessures te behandelen die tijdens het sporten zijn gebeurd. De werkwijze is om in een vaak wat hoger tempo de spieren op te warmen en de afvalstoffen af te voeren. De intentie is om spieren te laten herstellen die door inspanning zijn belast. De masseur gebruikt olie die de spieren verwarmen en eventueel een filmlaagje achterlaat om te beschermen tegen bijvoorbeeld wind en regen. De massage duurt tussen de 30 en 60 minuten.

De intentie van de Massage Therapeut

www-3

De masseur gebruikt massage zodat de cliënt zijn of haar eigen lichaam en eventuele blokkades kan voelen zonder er een etiket goed of slecht op te plakken. Zo heeft de cliënt de gelegenheid om in plaats van het overmatige denken weer belangrijke signalen te herkennen van het eigen lichaam. In plaats van te ‘bedenken’, ga je voelen waar je heen wilt met je leven. De masseur geeft geen advies hoe de cliënt zijn symptomen kan verbeteren maar het inzicht van de cliënt zelf staat centraal en zo een herwonnen autoriteit heeft om bijv. gewoontes te verbeteren. Olie is van hoogwaardige kwaliteit en heeft geen geurstoffen of vitaminen, zodat 100% op de ervaring kan worden gericht. De lengte van de massage is tussen de 75 en 90 minuten.

De intentie van de Behandelende Masseur; Ayurveda, Fysiotherapeut, Acupressuur

intentie1

De masseur of behandelaar stelt een diagnose vast en een daaraan gekoppelde behandeling. De masseur richt zich op een of meerdere lichaamsgebieden met als doel om de klacht weg te nemen of om de balans in het lichaam te herstellen. De masseur heeft een adviserende rol op het gebied van o.a. voeding, lichaamshouding en oefeningen. De intentie is om een normale houding en beweging weer mogelijk te maken. Als er olie wordt gebruikt is deze vaak van hoogwaardige kwaliteit en hebben de plantaardige toevoegingen een behandelend doel. De duur van de behandeling is tussen de 20 en 90 minuten.

De intentie van de Ontspannings / Wellness Masseur

wellness

De masseur zet massage in om de cliënt te laten ontspannen. Vaak in combinatie met Sauna of Wellness Resort zijn er masseurs aanwezig om de cliënt in de watten te leggen en te verzorgen. De meest gebruikte techniek zijn lange strijkingen met als doel om de spieren te verwarmen en te ontspannen. Blokkades en spierspanning worden niet te diep gemasseerd zodat de cliënt ongestoord kan blijven ontspannen. De olie die wordt gebruikt is vermengd met etherische geuren die de ontspanning of verwarming bevorderen. Duur van de massage is 25 of 50 minuten.

No comments yet.

Geef een reactie