Vijf dingen die je moet weten over Thai Yoga Massage

In 1998 heb ik mijn eerste massage opleiding gevolgd in Chiang Mai, Thailand. Het was een fantastische ervaring om deze 2.500 jaar oude massagetechniek te mogen leren. Uit deze ervaring heb ik de inspiratie gehaald om er mijn werk van te willen maken. Hoewel ik de Traditionele Thai Massage zelf niet meer geef ademen mijn Westerse Sevenschools Massages wel de technieken uit deze traditie en de kenner zal deze onmiddellijk herkennen. In dit land heb ik gezien welk effect een massagecultuur, verweven met de bevolking, kan hebben op een maatschappij.

images

1. Ademen en Thai Massage.

Net zoals bij yoga zal de massage therapeut je vragen om je te concentreren op de ademhaling gedurende de sessie. De therapeut zal je begeleiden om in en uit te ademen naar drukpunten gedurende de sessie om te ontspanning te verdiepen.

2. Benefits van Thai Massage.

Er zijn vele heilzame werkingen van Thaise Massage met als belangrijkste het onderhoud van een goede gezondheid en brede mogelijkheden om klachten te behandelen. Traditionele Thai Massage staat bekend om zijn mogelijkheid de energiebanen vrij te maken.

Hieronder een aantal werkingen van de traditionele Thai Massage:

Toename van flexibiliteit en bewegingsbereik
Elimineren van spierpijn en spierkrampen
Verbeteren van de lichaamshouding
Toename van een diep gevoel van ontspanning en energiepeil
Loslaten van diepe emotionele stress
Stimuleert bloed circulatie en lymfe drainage
Stimuleert de interne organen
Vermindering van vermoeidheid, pijnlijke gewrichten en hoofdpijn.

images1

3. Legende van de Thai Massage

De grondlegger van de Thaise Massage en gezondheidszorg is dokter Shivago Komarpaj. In de Boeddhistische Pali Canon staat geschreven dat hij 2.500 jaar geleden de persoonlijke arts was van Boeddha. De Thai Massage is wel wat complexer dan een enkele grondlegger. Het is een combinatie van invloeden uit Indiase, Chinese en Zuidoost Aziatische culturele tradities van geneeswijzen. En de technieken zoals vandaag de dag worden gepraktiseerd zijn een synthese van diverse helende tradities uit dit hele koninkrijk. Er zijn variaties van regio tot regio binnen Thailand en er is geen vaste routine of theorie dat universeel is geaccepteerd onder de beoefenaars.

4. Regels van de Thai Massage

De beoefenaars van de Thaise Massage leggen een gelofte af om de ‚Sevenschools’ in ere te houden. ‚Sevenschools’ is een symbolische naam voor alle scholen ter wereld die de leer van massage verspreiden. Je houdt de ‚Sevenschools’ in ere door de geleerde technieken te gebruiken en de regels van hygiëne respecteren. De beoefenaars van Thai Massage roepen via een ritueel van chanting elke ochtend de geest van Dr. Shivago Komarpaj aan. En vooraf aan elke massage vraag je om de assistentie en de wijsheid van deze meester.

images2

5. Cultuur van de Thai Massage

In het leven van de Thai staat de traditionele massage centraal. Met regelmaat neemt de bevolking preventief een massage en als er een vage klacht optreed zullen zij als eerste een massagetherapeut raadplegen in een lokaal ‚hospital’ , zoals zij de plek noemen waar massagetherapeuten aan het werk zijn. Kenmerkend voor een ‚hospital’ is dat er een paar mensen zitten te wachten tot ze aan de beurt zijn. En als het eenmaal zover is kom je terecht in een grote ruimte met een lange rij dunne matrassen waar mensen worden behandeld. Je houd loszittende katoenen kleding aan en in anderhalf of twee uur tijd worden de energiebanen en drukpunten geopend via een diep stretchende massage.

images9

De geschiedenis van Thailand wijst uit dat het een vredelievend volk is door de afwezigheid van oorlogen. En als je in contact komt met de lokale bevolking zul je overtuigd zijn door de rust en vriendelijkheid die ze tentoonspreiden. Dit heeft mij geïnspireerd tot de visie en oprichting van Sevenschools Massages. Ik geloof dat een wereld waar mensen met regelmaat een massage ontvangen een betere wereld is. Een samenleving waar mensen vanuit rust handelen is er een waar ik zou willen wonen.

No comments yet.

Geef een reactie